Om Anemones Klædeskab

Anemones Klædeskab opstod af en blanding af kærlighed, tilfældigheder, et stramt budget og en helt speciel lille pige.

Da jeg i 2014 ventede mit første barn, en lille pige med Downs Syndrom (eller et ekstra kærlighedskromosom som vi plejer at sige), var jeg godt klar over, at jeg med høj sandsynlighed ikke ville føde det største barn. Samtidig havde jeg på fornemmelsen, at hun ville blive født før terminsdato og jeg kunne kun håbe på, at hun trods alt blev i hendes hule så længe som muligt. Efter en kontrolscanning, der viste, at hun var mindre end gennemsnittet, fik jeg pludselig en weekend den tanke, at alt indkøbt babytøj ville være for stort. Jeg havde på dette tidspunkt ikke adgang til stofindkøb og gik derfor i mit eget tøjskab. Jeg fandt nogle forskellige ting, jeg tænkte jeg kunne omsy. I løbet af to dage, fik jeg syet en fin lille kollektion i str 45, som bestod af nogle bodyer og nogle leggings med fødder. Jeg fik sågar strikket et par veste i lækkert uld og hæklet nogle sko. Og sådan fik jeg skabt Anemones første kollektion. En god uges tid senere blev Anemone født og med en vægt på 2610 gr passede hun kollektionen så fint. Jeg elskede at have tøj til hende, som hun ikke svømmede i. Hun var lidt længere men til gengæld også tyndere end forventet. Dette betød fremadrettet, at rigtig mange bodyer og bukser var alt alt for brede til hende. Mit syarbejde fortsatte derfor og specielt mit mønster på babyleggings med fødder i, var en kæmpe succes. Jeg pyntede dem med strømper og hæklede sko. Hun havde derfor aldrig bare fødder, hvilket viste sig at være en stor fordel. I tiden efter fortsatte strikkearbejdet også, men alle tilgængelige opskrifter var oftest meget for brede til hende og typisk var der også andre ting jeg ville ændre, så jeg begyndte at designe mine egne strikkede ting til hende. Efter flere og flere henvendelser på opskrifter på de forskellige ting, begyndte jeg at skrive alt ned når jeg strikkede og således opstod først alle strikkeopskrifter og senere også sy- og hækleopskrifter.

Præcist halvandet år efter blev vi beriget med en lillesøster – Lilje. Lilje blev først født 4 dage over termin, men var stadig en fin lille pige på 3220 gr og faktisk også ret tynd som hendes søster. I starten havde vi derfor stor glæde af specielt hjemmesyede babyleggings med fødder som til Anemone. Strikkerier måtte hun vente lidt med, da det blev en varm sommer. Lilje fik dog lidt flere babyelastikker og lækre babylår end Anemone og derfor passede de ikke helt de samme ting. Alt dette kunne dog justeres i opskrifterne og er en vigtig del af tankerne bag opskrifterne – at man skal kunne ændre alt efter barnets bredde.

Grundet et stramt budget, har jeg til begge piger fundet rigtig mange genbrugsfund – både tøj men også legesager og alt muligt andet. Sidstnævnte har jeg med stor succes selv istandsat meget af. Hvad secondhandtøjet angår, har jeg mikset det med hjemmestrik og andre hjemmelavede ting. Voksentøj i en lækker kvalitet og fine print, er ligeledes omsyet til mindre størrelser. Pigernes stil har derfor tit været lidt unikke, men selvfølgelig fine efter min mening. Et stramt budget er dog en ting, men en helt anden er, at det for mig giver god mening at bruge tøj indtil det er slidt. Rigtig meget tøj bliver smidt ud uden at det fejler det mindste. Noget bliver også smidt ud fordi snittet er gået af mode, det har fået et hul eller måske noget helt tredie – men måske det kan repareres eller re-designes og bruges på ny? Derfor finder du på anemonesklædeskab.dk ikke kun symønstre, strikke- og hækleopskrifter, men også en del secondhandtøj. Priserne på denne del vil derfor rangere fra 0 kr og opefter, alt afhængig af mærke og stand. For at kunne tilbyde dette, behøver vi din hjælp. Har du derfor tøj liggende du ikke skal bruge længere, så læs HER om, hvordan du kan glæde andre med det – også det du tænker bare skal smides ud.

Anemonesklædeskab.dk er derfor en ret god kopi af, hvad Anemones Klædeskab i virkeligheden bestod og består af – nemlig genbrugsguld, omsyet voksentøj, lun lækker hjemmestrik, hæklerier og lidt nyt. De tre hjerter i logoet symboliserer i øvrigt Anemones tre kromosomer, hvoraf den ene af dem skiller sig ud og gør hende unik.

Tak fordi du læser med og god fornøjelse i Anemones Klædeskab!